Wat is een beursvloer?

De Maatschappelijke Beursvloer is landelijk bewezen concept. Het is een jaarlijks terugkerend, lokaal evenement waar maatschappelijke behoeften worden verhandeld: vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de meest brede zin van het woord. Plaatselijke bedrijven, serviceclubs, maatschappelijke organisaties, vrijwilligersorganisaties en overheden ontmoeten elkaar en maken in een informele en dynamische sfeer afspraken. Het doel van de Maatschappelijke Beursvloer is om contacten en deals tot stand te brengen. Veel deals, goede deals, onverwachte deals!

 

Dynamische markt
Met een slag op de beursgong komt de beursvloer tot leven. Anderhalf uur lang zoeken vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties hét bedrijf of dé organisatie die hen aan de felbegeerde spullen, adviezen of menskracht gaat helpen. Ze stellen zich aan de andere partij voor en proberen deze te interesseren voor hun missie. Tijdens de Beursvloer zijn meerdere hoekmannen- en vrouwen actief. Zij kennen het Eerselse en Bergeijkse bedrijfsleven en weten precies wie er deelneemt en wat de hulpvragen zijn. De hoekmannen en -vrouwen helpen bij het leggen van contact en zorgen voor ondersteuning tijdens het maken van de deals.

 

Deal!
Wanneer sluiten een bedrijf en een maatschappelijke organisatie een match? Alleen als ze iets voor elkaar kunnen betekenen en er een klik is. Als de vrager en aanbieder na onderhandeling tot een samenwerking komen, dan is de deal beklonken. De deal wordt vastgelegd door een notaris en een accountant. Als de deal officieel is vastgelegd krijgen beide partijen een kopie van het matchformulier mee naar huis.
Nog een slag op de gong betekent het einde van de beursvloer. Niet getreurd, veel deals komen tot stand in de aansluitende netwerkborrel of zelfs daarna.

 

Voorbeelden van deals:
- De plaatselijke EHBO-vereniging zoekt een trainingsruimte voor dinsdagavond; een bedrijf stelt zijn pand beschikbaar en krijgt in ruil daarvoor voor twee medewerkers een gratis BHV-training.
- Afgeschreven meubilair van een klein makelaarskantoor krijgt een tweede leven in de kantoorruimte van de kindertelefoon.
- Een bouwmarkt stelt materialen beschikbaar voor een cultureel evenement en krijgt in ruil daarvoor kleinkunst in zijn winkel.